Afdrukken
Hits: 43027

La Leche League

LLL geeft informatie en steun aan vrouwen die borstvoeding geven. We helpen moeders per telefoon, per mail of via Facebook, we organiseren workshops en informatiebijeenkomsten.

Borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL) is een internationale organisatie die informatie en steun verleent aan vrouwen die borstvoeding willen geven. Sinds de oprichting in 1956 is LLL uitgegroeid tot een organisatie met afdelingen op alle continenten. LLL wordt wereldwijd beschouwd en gerespecteerd als autoriteit op het gebied van borstvoeding en is als NGO verbonden aan de WHO en UNICEF.

Van moeder tot moeder

LLL-medewerkers zijn moeders, die hun kinderen met plezier borstvoeding hebben gegeven. Elke LLL-medewerker volgt een intensieve en gedetailleerde opleiding, voordat zij LLL mag vertegenwoordigen. Mede door haar eigen ervaringen kan zij je helpen een praktische oplossing te vinden voor de meeste problemen bij borstvoeding.

Borstvoeding-bijeenkomsten

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen organiseren we bijeenkomsten voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Tijdens een bijeenkomst geven we informatie, maar er is ook ruimte om ervaringen te delen met andere moeders. Partners en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom. Nieuw op het 'menu': borstvoedingsworkshops aan huis. Nodig enkele vriendinnen uit en een LLL-medewerker komt bij jou thuis (of waar je maar wilt) een workshop op maat geven over een thema naar keuze: ‘Infosessie voor zwangeren’, ‘Net bevallen’, 'Borstvoeding en werken’, ‘Beginnen met vaste voeding’ of een ander thema naar wens. Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezondheidszorg

Op verzoek geven LLL-medewerkers ook cursussen en lezingen voor scholen en zorgverstrekkers. Het 'Bulletin Borstvoeding' geeft 3 keer per jaar medische en wetenschappelijke informatie.

Publicaties

LLL staat ook bekend voor een ruim aanbod van uitstekende publicaties: het bekende Handboek Borstvoeding; een brede waaier brochures over zowat elk thema ivm borstvoeding; Bova, ons borstvoedingsmagazine voor moeders en professionelen; de dvd 'BabyBabyOhBaby'; de nieuwe 'Borstvoedingswaaier' (voor zorgverleners) en nog veel meer.

Hulpverlening per telefoon en per mail

Als je borstvoeding geeft, kun je behoefte hebben aan informatie en bevestiging. In een telefoongesprek kunnen we je helpen zoeken naar de oplossing die bij jou en je baby past. Een specifieke vraag, een probleem of nood aan een luisterend oor: we helpen je graag verder!

LLL-Vlaanderen: 015/55.79.43

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.