Hier vind je informatie over borstvoeding, waarbij de onderwerpen variëren van basiskennis tot bijzondere situaties. Een deel van deze informatie is eerder verschenen in BOVA (ons tijdschrift voor moeders) en het Bulletin Borstvoeding (uitgave voor zorgverleners). 
Je kunt zoeken op alfabet of op dossier.
Dit onderdeel van onze website zal geleidelijk verder uitgebreid worden.

Heb je vragen of wil je overleggen over een specifieke situatie, neem dan contact op met een medewerkster van La Leche League.

Op onze informatiebijeenkomsten vertellen we je alles wat je zou moeten weten over borstvoeding. Bovendien ontmoet je er andere (aanstaande) moeders en kun je horen hoe zij  borstvoeding geven en wennen aan het moederschap.

Daarnaast zijn er in onze webwinkel boeken, brochures en informatiebladen verkrijgbaar over borstvoeding en ouderschap en hulpmiddelen.

 

Dossiers

Borstvoeding en werk

NB. De informatie op deze pagina’s is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Vermenigvuldiging en verspreiding van deze informatie zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan.


© Borstvoedingorganisatie La Leche League
Op alle door Borstvoedingorganisatie La Leche League uitgegeven publicaties rust copyright.
Niets uit onze uitgaven mag dan ook worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van fotokopie, microfilm, televisie, video of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

 

La Leche League

LLL geeft informatie en steun aan vrouwen die borstvoeding geven. We helpen moeders per telefoon, per mail of via Facebook, we organiseren workshops en informatiebijeenkomsten.

Borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL) is een internationale organisatie die informatie en steun verleent aan vrouwen die borstvoeding willen geven. Sinds de oprichting in 1956 is LLL uitgegroeid tot een organisatie met afdelingen op alle continenten. LLL wordt wereldwijd beschouwd en gerespecteerd als autoriteit op het gebied van borstvoeding en is als NGO verbonden aan de WHO en UNICEF.

Van moeder tot moeder

LLL-medewerkers zijn moeders, die hun kinderen met plezier borstvoeding hebben gegeven. Elke LLL-medewerker volgt een intensieve en gedetailleerde opleiding, voordat zij LLL mag vertegenwoordigen. Mede door haar eigen ervaringen kan zij je helpen een praktische oplossing te vinden voor de meeste problemen bij borstvoeding.

Borstvoeding-bijeenkomsten

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen organiseren we bijeenkomsten voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Tijdens een bijeenkomst geven we informatie, maar er is ook ruimte om ervaringen te delen met andere moeders. Partners en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom. Nieuw op het 'menu': borstvoedingsworkshops aan huis. Nodig enkele vriendinnen uit en een LLL-medewerker komt bij jou thuis (of waar je maar wilt) een workshop op maat geven over een thema naar keuze: ‘Infosessie voor zwangeren’, ‘Net bevallen’, 'Borstvoeding en werken’, ‘Beginnen met vaste voeding’ of een ander thema naar wens. Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezondheidszorg

Op verzoek geven LLL-medewerkers ook cursussen en lezingen voor scholen en zorgverstrekkers. Het 'Bulletin Borstvoeding' geeft 3 keer per jaar medische en wetenschappelijke informatie.

Publicaties

LLL staat ook bekend voor een ruim aanbod van uitstekende publicaties: het bekende Handboek Borstvoeding; een brede waaier brochures over zowat elk thema ivm borstvoeding; Bova, ons borstvoedingsmagazine voor moeders en professionelen; de dvd 'BabyBabyOhBaby'; de nieuwe 'Borstvoedingswaaier' (voor zorgverleners) en nog veel meer.

Hulpverlening per telefoon en per mail

Als je borstvoeding geeft, kun je behoefte hebben aan informatie en bevestiging. In een telefoongesprek kunnen we je helpen zoeken naar de oplossing die bij jou en je baby past. Een specifieke vraag, een probleem of nood aan een luisterend oor: we helpen je graag verder!

LLL-Vlaanderen: 015/55.79.43

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun LLL Vlaanderen vandaag nog met een gift

Kom in actie!

LLL is een vrijwilligersorganisatie en zet zich in voor moeders die borstvoeding (willen) geven, zodat ze de steun krijgen die ze verdienen.
Ook jij kan daaraan meewerken door donateur te worden.
De kleinste gift is ook welkom op rekeningnummer
406-6060491-38.