Tot je baby 9 maanden oud is heb je het recht een half uur of twee keer een half uur (dit hangt van je dagelijkse werktijd af) per dag af te kolven of je baby borstvoeding te geven.

 

Je werkgever is verplicht een geschikte ruimte ter beschikking stellen. Deze ruimte moet goed verlucht en verwarmd zijn. Er moet een aangename zetel en een koelkast aanwezig zijn. De kolfruimte kan zich in sommige gevallen in de privéwoning van de werkgever bevinden. Eventueel kunnen meerdere werkgevers een gemeenschappelijke kolfruimte voor hun werknemers ter beschikking stellen, denk maar aan de verschillende ondernemingen in een winkelcenter.

In de CAO werd niet duidelijk ingegaan op hoe ver deze ruimte van je werkplaats verwijderd mag zijn. De afkolftijd bedraagt maar 30 minuten, dus een kwartier naar deze ruimte wandelen, staat niet in verhouding tot de tijd die je hebt. Probeer dit met je werkgever te bespreken en uit te leggen dat je de 30 minuten echt voor het afkolven nodig hebt.

Om van deze wettelijke afkolftijden te kunnen genieten, moet je de werkgever twee maand voor je het werk hervat verwittigen. Daarnaast heb je een attest nodig, waarin staat dat je borstvoeding geeft. Zo een attest kun je bij Kind & Gezin of je arts verkrijgen en het zal naar aanleiding van een gesprek over de voeding van je baby gegeven worden.
 
In sommige gevallen zal een half uur afkolven niet voldoende zijn en ook niet iedereen komt met 2 keer afkolven op een hele werkdag toe. Soms zal het nodig zijn ook je middagpauze gedeeltelijk voor het afkolven te gebruiken. Algemeen moet je met je werkgever overeenkomen wanneer je de kolf- of voedingstijden kunt opnemen. In de meeste gevallen zal dit direct voor of na een pauze zijn.
 
Hier kan je de brochure ‘Wegwijs in Arbeid en Moederschap’ aanvragen, per e-mail bestellen of van de website downloaden. De brochure informeert vooral over de plichten van de moeder en niet over haar rechten inzake borstvoedingpauzes.
 
Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Cel Publicatie
1070 Brussel, Ernest Blerotstraat 1
Tel. 02/233.42.11
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Informatie over de reglementering inzake borstvoedingspauzes, borstvoedings- en profylactisch verlof, dus ook de rechten van de moeder, kan men bij de lokale arbeidsinspectie verkrijgen. De adressen zijn op www.meta.fgov.be te vinden. Ook werkgevers kunnen zich hier informeren.
 
Informatie over de vergoeding van borstvoedingspauzes, borstvoedings- en profylactisch verlof:
 
Bij de ziekenfondsen of bij:
 
Directie-generaal Sociaal Beleid RIZIV
Administratief Centrum Kruidtuin Tervurenlaan 211
Tel.: 02/528.63.00 1150 Brussel
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel.: 02/739.71.11
 
Ook als je baby al ouder dan 9 maanden is, kun je met je werkgever misschien afspraken maken. Geef hem een goede reden, waarom je verder borstvoeding wil geven. Bijvoorbeeld dat je huisarts of je pediater het je aangeraden heeft, omdat er allergieën in je familie zijn.
© Borstvoedingorganisatie La Leche League
 

Steun LLL Vlaanderen vandaag nog met een gift

Kom in actie!

LLL is een vrijwilligersorganisatie en zet zich in voor moeders die borstvoeding (willen) geven, zodat ze de steun krijgen die ze verdienen.
Ook jij kan daaraan meewerken door donateur te worden.
De kleinste gift is ook welkom op rekeningnummer
406-6060491-38.