Een leuk boek voor kinderen over borstvoeding? Het bestaat!

In elke boekhandel te verkrijgen of te bestellen. Woon je in Leuven, dan kan je het boekje ook kopen bij De Bakermat.

LLL was aanwezig op de persvoorstelling.

Over het boek:
Borstvoeding is de natuurlijkste vorm om baby’s te voeden. Toch kozen moeders de laatste decennia steeds meer voor flessenvoeding.
Dit vertelboek wil borstvoeding weer die plaats geven van iets dat er vanzelfsprekend bij hoort wanneer er een baby komt. Meer dan dat zijn borstvoedingsmomenten ook een bron van troost, veiligheid en geborgenheid voor kinderen. En waar kun je beter beginnen met het creëren van een hernieuwd bewustzijn rond borstvoeding dan bij jonge kinderen zelf, de moeders en vaders van morgen? In dit boek worden kinderen van 5 tot 8 jaar op een speelse manier vertrouwd gemaakt met borstvoeding. Het is bijzonder geschikt voor kinderen die een broertje of zusje krijgen.
Via een speels verhaal en vele illustraties maak je kennis met Emilie, die net een broertje heeft gekregen, en haar gezin. Emilie is nieuwsgierig naar hoe mama zomaar melk kan toveren. Van mama en oma krijgt ze wonderlijke antwoorden op al haar vragen.

Uit de inhoud:
Tijd om te drinken – Foto’s van lang geleden – Geschenk van Moeder Natuur – Logeren bij oma – Hoe distel en kever een nieuwe naam kregen – Uit de duim gezogen – Roodkapje – Baby’s op het schoolplein – Chocolademelk – Bent komt spelen – Kaartjes aan de waslijn – Romulus en Remus – Bloemetjesbad – Bootje varen – Kijk, dat zijn wij!

Over de auteur(s):
Mia Verbeelen is professioneel verhalenverteller en oprichter van het verhalenbedrijf Verbeelden door verhalen. Ilheim Abdel-jelil is grafisch ontwerpster en illustratrice. Deze uitgave is een initiatief van De Bakermat, een expertisecentrum voor kraamzorg en praktijk voor vroedkunde in Leuven.

Steun LLL Vlaanderen vandaag nog met een gift

Kom in actie!

LLL is een vrijwilligersorganisatie en zet zich in voor moeders die borstvoeding (willen) geven, zodat ze de steun krijgen die ze verdienen.
Ook jij kan daaraan meewerken door donateur te worden.
De kleinste gift is ook welkom op rekeningnummer
406-6060491-38.