Nog geen maand later na het uitreiken van het BFHI label aan 13 ziekenhuizen, werd op 22 mei 2008 nog een belangrijk certificaat uitgereikt in de Gotische Zaal van het stadhuis in Leuven. Op basis van de internationale criteria van UNICEF en de WHO werkte de vzw Bakermat in opdracht van Kind & Gezin het certificaat ‘Borstvoedingsvriendelijke Organisatie’ uit, naar analogie met eerdere initiatieven in onder andere het Verenigd Koningrijk en Nederland, waar de Stichting Zorg voor Borstvoeding ook voor de uitreiking van dit label instaat. Dit certificaat ligt in het verlengde van het BFHI-label voor ziekenhuizen en wordt uitgereikt aan organisaties die werkzaam zijn in de maatschappelijke gezondheidszorg. De eerste Belgische organisatie die zich ‘Borstvoedingsvriendelijke Organisatie’ mag noemen is het Geboorte-Informatiecentrum in Geel (GIC). Dankzij de toewijding van de medewerkers van het centrum werd de lat voor de volgende organisaties die de label willen behalen dadelijk heel hoog gelegd. In het GIC kunnen moeders terecht voor zwangerschapsbegeleiding, begeleiding van de bevalling door een vroedvrouw thuis of het ziekenhuis, postnatale begeleiding en allerhande ander activiteiten rondom zwangerschap, geboorte en babytijd.

 

Onder de genodigden waren overigens opmerkelijk veel baby’s en peuters aanwezig en ja, die namen wel af en toe een slokje. De Gotische Zaal van het stadhuis in Leuven had nog nooit ze veel voedende moeders tegelijk te gast!

 

De vroedvrouwen en -man van Geboortehuis Geel

 

 

Steun LLL Vlaanderen vandaag nog met een gift

Kom in actie!

LLL is een vrijwilligersorganisatie en zet zich in voor moeders die borstvoeding (willen) geven, zodat ze de steun krijgen die ze verdienen.
Ook jij kan daaraan meewerken door donateur te worden.
De kleinste gift is ook welkom op rekeningnummer
406-6060491-38.